​Pijet me të cilat nuk duhet të merrni kurrë ilaçet

  • E.K /
  • 30 gusht 2021 - 12:31
​Pijet me të cilat nuk duhet të merrni kurrë ilaçet

Ekspertët paralajmërojnë se tabletat duhet të merren vetëm me ujë të temperaturës së dhomës.

Pije të tilla si lëngjet, kafja ose qumështi mund të ngadalësojnë ndarjen e pilulave, treguan rezultatet e eksperimenteve të kontrolluara nga laboratori, të publikuara në revistën Saudi Pharmaceutical.

Kur ilaçi merret në kombinim me një pije të ftohtë, ai dekompozohet për një kohë të gjatë, deri në 40 minuta. Kjo do të thotë se është e mundur që as zorrët të mos e thithin ilaçin siç duhet para se të shkojë në humbje, gjë që e bën të pakuptimtë.

Studiuesit dhe ekspertët paralajmërojnë se asnjë pije tjetër nuk duhet të përdoret si zëvendësim për ujin kur merrni ilaçe.

(Kosova Sot Online)