Zbulojeni fuqinë e pabesueshme të kësaj bime

  • E.K /
  • 03 September 2021 - 10:43
Zbulojeni fuqinë e pabesueshme të kësaj bime

Për kurkumën tash e një periudhë të gjatë kohore dihet se ka efekte shëruese në shërimin e kancerit, por tashmë hulumtimet tregojnë se xhenxhefili është po aq shërues si tretman alternativ në shërimin e kancerit. Studimet kanë theksuar se xhenxhefili mund të zvogëlojë madhësinë e tumoreve të prostatës për 56 për qind. Studimi tjetër ka theksuar se xhenxhefili është 10 mijë herë më i fuqishëm sesa kimioterapia me rastin e shërimit të kancerit. Qelizat amë të kancerit shkaktojnë gjithë spektrin e tumorit, e jo vetëm kancerin e gjirit. Këto qeliza janë përgjegjëse për krijimin e nëntipave të ndryshme që formojnë koloni me tumore.

Edhe pse qelizat e kancerit përbëjnë vetëm 0.2 deri 1 për qind të tumoreve, ato pothuajse janë të pavdekshme. Kjo do të thotë se qelizat amë janë në gjendje të ripërtërihen, rezistente ndaj preparateve kimioterapeutike dhe të afta për krijimin e kolonive të reja me tumore. Mënyra e vetme për t'u mposhtu sëmundja është shkatërrimi i këtyre qelizave. Studimi i fundit ka treguar se përbërësit e pranishëm në xhenxhefil janë shumë të fortë kundër kancerit. Studiuesit theksojnë se komponentën e pranishëm në xhenxhefil, që fitohen duke e tharë apo e zier xhenxhefilin, vrasin qelizat e kancerit, duke i lënë të paprekura të shëndetshmet.

(Kosova Sot Online)