Shpëtimi në 30 sekonda: Një lëvizje që do të lehtësojë menjëherë tensionin në qafë

  • E.K /
  • 10 September 2021 - 09:58
Shpëtimi në 30 sekonda: Një lëvizje që do të lehtësojë menjëherë tensionin në qafë

Qëndrimi kronik i kokës përpara është një nga pasojat e një stili jetese moderne.

Ky pozicion i kokës krijon një presion të madh mbi muskujt e qafës dhe ndikon negativisht në sjelljen e përgjithshme.

Për shkak të pozicionit të panatyrshëm të kokës përpara, muskujt e përparmë të qafës janë të dobët dhe muskujt e pasmë shkurtohen dhe kontraktohen.

Trajneri doktor Alan Mandell nga Florida ka krijuar një seri ushtrimesh të thjeshta me të cilat mund të ndihmojmë veten, të lehtësojmë dhimbjen, ngurtësinë dhe të përmirësojmë cilësinë e jetës.

Mbajtja kronike e kokës përpara prek një numër të muskujve në qafë dhe i bën ata të spazmojnë, dobësohen dhe acarohen. Kjo teknikë është krijuar për të liruar muskujt e kontraktuar thellë dhe siguron lehtësim të menjëhershëm, shpjegoi Mandell.

Teknika e lehtësimit të tensionit të qafës në tre hapa:

1. Vendoseni dorën tuaj të djathtë në anën e majtë të klavikulës dhe shtrini anën e majtë të qafës për pesë sekonda, duke e përkulur qafën në anën e djathtë. Relaksohuni. Pastaj vendoseni dorën tuaj të majtë në anën e djathtë të klavikulës dhe shtrini anën e djathtë të qafës për pesë sekonda, duke e përkulur qafën në të majtë. Relaksohuni.

2. Gërshetoni gishtat në pjesën e pasme të qafës dhe shtyjeni kokën mbrapa për 10 sekonda, duke e mbajtur drejt, përkatësisht pa ngritur ose ulur mjekrën. Ndërsa e bëni këtë do të keni një ndjenjë tërheqjeje në fillim të kafkës, si dhe muskujt në pjesën e përparme të qafës duke u shtrënguar. Relaksohuni.

3. Vendosini duart në qafë, pak poshtë kafkës dhe ngrini kafkën me duart tuaja dhe shtyjeni kokën prapa me mjekrën tuaj pak të ngritur. Mbajeni atë pozicion për dhjetë sekonda. Relaksohuni.

Pas kryerjes së parë të këtij ushtrimi do të ndjeni një përmirësim të ndjeshëm, qafa do të jetë më e lëvizshme, dhe muskujt më të relaksuar dhe të lirë.

Ju mund ta kryeni këtë ushtrim sa herë që ndjeni nevojë, por në 30 sekonda duhet të ndjeni rezultatet, thotë Mandell.

(Kosova Sot Online)