Speci i kuq ngre imunitetin dhe është gjithashtu i mirë për dietë

  • G.G /
  • 11 September 2021 - 18:14
Speci i kuq ngre imunitetin dhe është gjithashtu i mirë për dietë

Speci stimulon punën e zorrëve dhe veshkave dhe është i pasur me minerale.

Speci i kuq është shumë i dobishëm për ruajtjen e shikimit dhe në luftën kundër llojeve të ndryshme të infeksioneve.

Rrit imunitetin dhe zvogëlon rrezikun e kancerit dhe ushqen sistemin nervor.

Është me rëndësi të madhe që gjithashtu ka një efekt antidepresiv, stimulon tretjen e ushqimit dhe ka një efekt pozitiv në punën e veshkave dhe zorrëve.

Pra, specat e kuq, si të gjithë specat e tjerë, janë të shkëlqyeshëm për një dietë, veçanërisht sepse janë të pasura me minerale, veçanërisht me kalium.

Përveç kësaj, një numër i madh i fitokimikateve në speca të kuq kanë veti antioksiduese, kështu që ato mund të parandalojnë ose zvogëlojnë simptomat e shumë sëmundjeve.

Speci i kuq ose ndryshe speci gogozhare ka vitaminë C më të lartë se portokalli apo limoni.

(Kosova Sot Online)