Kjo sëmundje mendore shkakton të vjella të vazhdueshme

  • E.K /
  • 17 shtator 2021 - 15:30
Kjo sëmundje mendore shkakton të vjella të vazhdueshme

Dr. Hossam Mowafi, Profesor i Mjekësisë së Kujdesit Kritik në Qasr Al-Ainy në Egjipt, zbuloi një arsye psikologjike prapa të vjellave të vazhdueshme, duke konfirmuar ekzistencën e një marrëdhënieje midis kësaj simptome shëndetësore dhe gjendjes shpirtërore.

Muwafi tha, gjatë takimit të tij dje në kanalin “Echo of the Country”, se nëse pankreasi është i shëndetshëm dhe nuk vuan nga infeksionet, shkaku i të vjellave të vazhdueshme mund të jetë një sëmundje mendore.

Ai shtoi se sëmundjet mendore vijnë tek njerëz të ndryshëm në mosha të ndryshme, dhe shkaktojnë shumë simptoma, njëra prej të cilave është të vjellat.

Ai shpjegoi se pankreatiti mund të jetë gjithashtu një shkak për të vjella të vazhdueshme, duke vënë në dukje se së pari është ekzaminuar me skanim CT ose ultratinguj endoskopik.

Ai vuri në dukje se pankreasi është një organ i vendosur në pjesën e pasme, dhe ndonjëherë nuk shihet gjatë ekzaminimeve mjekësore, kështu që ultratingulli endoskopik ishte zgjidhja më e mirë për ta diagnostikuar atë.

Ai deklaroi se kur sigurohet siguria e pankreasit, duhet të konsultohet një psikiatër, por gjendja e dobët mendore nuk është domosdoshmërisht një sëmundje mendore.

(Kosova Sot Online)