Nis përdorimi i ilaçit të ri kundër koronavirusit

  • E.K /
  • 20 September 2021 - 23:42
 Nis përdorimi i ilaçit të ri kundër koronavirusit

Duke nisur nga dita e sotme, spitalet në Angli kanë nisur përdorimin e një ilaçi të veçantë kundër koronavirusit.

“Ronapreve” është ilaçi i aprovuar një muaj më parë nga Autoriteti për Ilaçet dhe Produktet Shëndetësore në Britani për përdorim spitalor mbi personat që janë të shtruar në repartin intensiv apo ndaj atyre që nuk mund të krijojnë vetë antitrupa.

Siç shkruan BBC, “Ronapreve” është një përzierje antitrupash, të cilat ndihmojnë që organizmi i njeriut të luftojë virusin sa më shpejt.

Ministri i Shëndetësisë së Britanisë së Madhe tha se vendi shquhet për zbulime shkencore në fushën e kurimit dhe ky zbulim është në kuadër të kësaj eksperience të siguruar ndër vite.

(Kosova Sot Online)