Vetitë shëruese të kërpudhës tibetiane

  • E.K /
  • 10 November 2021 - 14:12
Vetitë shëruese të kërpudhës tibetiane

Kërpudha nga Tibeti shëron sëmundjet e zemrës dhe sëmundjet e enëve të gjakut, ul kolesterolin në enët e gjakut, pastron kanalet e tëmthit, pastron zorrën dymbëdhjetëgishtore dhe e shkrin gurin në idhcë. Këtë kërpudhë shumë moti e ka zbuluar vetë populli i Tibetit dhe për një kohë të gjatë ishte fshehtësia e tyre në mjekësinë popullore. Sot, kefiri i përgatitur me kërpudhat nga Tibeti, njihet si antibiotik natyral.

Ekspertët dhe mjekët japonezë pohojnë se ky kefir është i pazëvendësueshëm për të sëmurit onkologjik dhe konsiderojnë se duhet ta shtojnë në ushqimin e secilit person të shëndetshëm. Po ashtu, shëron edhe lukthin dhe zorrët, largon të thatin nga lukthi, por ndihmon në shërimin edhe të shumë sëmundjeve të tjera.

(Kosova Sot Online)