Pse personat me grup gjaku 0 janë të veçantë!

  • A.P /
  • 14 November 2021 - 16:14
Pse personat me grup gjaku 0 janë të veçantë!

Shkencëtarët pohojnë se njerëzit me grupin e gjakut 0 janë të veçantë. Ata janë produktivë dhe të fuqishëm. Megjithatë, kur janë të stresuar, zemërohen, bëhen impulsivë dhe hiperaktivë.

Ushqimi i dobët, zakonet jo të shëndetshme, mungesa e stërvitjes ose nivelet e rritura të stresit i bëjnë ata më të ndjeshëm ndaj efekteve të padëshiruara metabolike, të tilla si obeziteti, aktiviteti i ulët i tiroides dhe rezistenca ndaj insulinës.

Trashëgimia e tyre gjenetike u mundëson atyre të jenë produktivë, të fortë, me jetëgjatësi dhe optimizëm.

 Çfarë ju bën unike?

Njerëzit me grupin e gjakut 0 janë të prirur ndaj sëmundjeve të caktuara, si mosfunksionimi i tiroides dhe ulçera. Ata gjithashtu shpesh kanë nivele të pamjaftueshme të jodit dhe nivele të ulëta të hormoneve tiroide. E para është një kimikat, roli i të cilit është të rregullojë hormonet e tiroides. Çekuilibri i hormoneve tiroide mund të shkaktojë shumë efekte anësore, si mbajtjen e lëngjeve, lodhjen dhe mbipeshën.

Nëse keni grup gjaku 0, atëherë me siguri sekretoni nivele më të larta të acidit gastrik në krahasim me njerëzit e grupeve të tjera të gjakut. Kjo mund të çojë në ulçera në stomak dhe acarim.

Ky grup gjaku është lidhur me llojin e personalitetit për një kohë të gjatë në Japoni. Ishte një pyetje edhe në intervistat e punës! Këta individë përshkruhen si të fokusuar, të përkushtuar, të organizuar, të zellshëm, të përgjegjshëm dhe praktikë.

Ata besohet se kanë një sens më të mirë drejtimi dhe janë më të mirë në çështjet e logjikës. Besohet gjithashtu se të gjitha sa më sipër vijnë nga fakti se paraardhësit e tyre ishin gjuetarë dhe duhej të vëzhgonin vazhdimisht dhe me saktësi mjedisin për të mbijetuar.

Stresi shpesh shkaktohet nga hiperaktiviteti dhe zemërimi i tepruar. Njerëzit me grupin e gjakut 0 janë më të prirur për sjellje destruktive kur janë shumë të lodhur, të trishtuar ose të mërzitur. Kjo sjellje destruktive mund të përfshijë tipare të tilla si kërkimi i aventurës, marrja e rrezikut, kumari dhe impulsiviteti.

Pra, ata duhet të shmangin alkoolin dhe kafeinën. Kafeina mund të jetë veçanërisht e dëmshme sepse rrit nivelet e adrenalinës dhe noradrenalinës, të cilat tashmë janë të larta te këta persona.

Ushtrimi është shumë i rëndësishëm sepse ka një efekt relaksues në të gjithë trupin. Më shumë se kushdo tjetër në grupin e gjakut, ata në grupin 0 duhet të jenë fizikisht aktivë në mënyrë që të ruajnë stabilitetin emocional dhe shëndetin e mirë të përgjithshëm. Ushtrimi 3 deri në 4 herë në javë është thelbësor.

Për këtë arsye, vendosni qëllimet tuaja. Pavarësisht nëse ushtroni në baza vjetore, mujore, javore ose ditore, është e rëndësishme të shmangni reagimet impulsive.

Nëse keni grupin e gjakut 0, duhet të hani të gjitha vaktet e ditës, madje edhe ushqime të lehta, ulur në tavolinë. Gjithashtu, kur hani, sigurohuni që të përtypni ngadalë dhe të relaksoheni.

Së fundi, përpiquni të mos shpenzoni para ose të merrni vendime të rëndësishme kur jeni shumë të stresuar. Nëse jeni mbipeshë, duhet patjetër të ushtroheni për 30 deri në 45 minuta. Ushtrimet aerobike preferohen të paktën 4 herë në javë.

(Kosova Sot Online)