A është normale rënia e flokëve gjatë larjes?

  • E.K /
  • 22 nëntor 2021 - 12:01
A është normale rënia e flokëve gjatë larjes?

Shpesh na ndodh që të mbledhim një top flokësh nga vrima e dushit ose furça e flokëve, duke pyetur veten “a është normale kjo?”

Mendimi i parë që na shqetëson është rënia e flokëve, e cila prek më shumë se rreth gjysma e burrave dhe grave pas të 40-tave.

Ka dhjetëra shkaqe të rënies së flokëve si tek të rinjtë, ashtu edhe tek të moshuarit, të cilat shfaqen papritur ose graduale.

Mund të jetë emocionalisht e vështirë për t’u përballur me të, por në përgjithësi grumbullimet e flokëve gjatë larjes, stilimit ose krehjes janë krejtësisht normale, thonë ekspertët.

Gjithashtu, ekspertet thonë se qimet që bien gjatë larjes konsiderohen si të panevojshme.

Është krejtësisht normale të humbasësh deri në 100 qime në ditë, sepse ato në fazën e pushimit bien kur një qime e re që rritet poshtë i shtyn flokët nga gjëndra.

 

Ndërsa ky proces i derdhjes ndodh gjatë gjithë ditës, nëse qimet nuk kanë rënë, atëherë numri i qimeve të humbura gjatë dushit mund të duket dramatik.

Rënia e flokëve është një pjesë normale e ciklit të flokëve, por mund të bëhet i tepruar për shkak të sëmundjes ose hormoneve.

Humbja e tyre nga ana tjetër ka tendencë të jetë e trashëgueshme.

(Kosova Sot Online)