Mos e hidhni lëvoren e shalqirit!

  • E.K /
  • 21 December 2021 - 16:38
Mos e hidhni lëvoren e shalqirit!

Derisa ne kënaqemi me ëmbëlsinë e shalqirit, në rastet më të shpeshta kjo ëmbëlsi ndalon te lëvorja e tij. Mirëpo, këtu edhe gabojmë, sepse nuk përdorim të gjitha vetitë shëruese të saj, të kësaj perime të lëngshme.

Në fakt, në këtë pjesë të shalqirit ka shumë vitamina B dhe C, kështu që këto materie, në vend se t'i konsumojmë në organizmin tonë, i hedhin në mbeturina. Pos këtyre vitaminave, në bazë të disa hulumtimeve shkencore, lëvoret e shalqirit posedojnë një sasi të madhe të citrulinës, aminoacid që është shumë i shëndetshëm. Citrulina transformohet në argjininë, e cila është shumë e rëndësishme për shëndetin e zemrës dhe qarkullimin e gjakut.

(Kosova Sot Online)