Çfarë ndodh në trup nëse i fryni gishtit të madh?

  • E.K /
  • 18 January 2022 - 10:35
Çfarë ndodh në trup nëse i fryni gishtit të madh?

Trupi i njeriut është një makineri e pabesueshme në të cilën gjithmonë hasim në gjëra të reja. Kështu kuptojmë se edhe fryrja në gishtin e madh mund të jetë e dobishme.

FRYRJA NË GISHTIN E MADH LIRON NGA STRESI

Në fakt, kjo teknikë stimulon punën e nervave. Stimulimi i nervave ngadalëson punën e zemrës dhe pakëson ndjenjën e stresit dhe ju qetëson. Gishti i madh ndoshta nuk gjendet në afërsinë e nervave kryesor, por me teknikën e duhur mund të ndihmoni në stimulimin e tyre.

Çfarë duhet të bëni? Futeni gishtin në gojë (sikurse foshnja kur thithë gishtin e madh), e rrotulloni sa më fort nëpër gojë për të krijuar vakum dhe fryni fort duke provuar që aspak ajër të depërtojë jashtë. Kjo teknikë e fryrjes në gishtin tregues krijon presion të madh brenda abdomenit që stimulon nervin e quajtur vagës, i cili në këtë mënyrë ngadalëson të rrahurat e zemrës, e kjo ndodh, sepse provoni të merrni frymë përmes rrugëve të bllokuara të frymëmarrjes.

(Kosova Sot Online)