Nëse në dorën e djathtë keni 11 bengje, rrezikoheni nga kjo sëmundje

  • E.K /
  • 25 January 2022 - 11:20
Nëse në dorën e djathtë keni 11 bengje, rrezikoheni nga kjo sëmundje

Hulumtimi britanik i publikuar në revistën shkencore "British Journal of Dermatology" ka zbuluar se njerëzit që në dorën e tyre të djathtë kanë më shumë se 11 bengje, janë më të rrezikuar nga kanceri i lëkurës. Hulumtuesit kanë vëzhguar 3.594 binjakë dhe një grup më të mëdhenj të meshkujve dhe femrave. Te të gjithë ata mjekët kishin numëruar se sa bengje kanë në 17 pjesë të ndryshme të trupit.

Është zbuluar se numri i bengjeve në dorën e djathtë, më shumë se 11 të tillë, është rrezik për t'u prekur nga kanceri. Kuptojeni me kohë, ruani shëndetin. Te femrat me më shumë se shtatë bengje në dorën e djathtë, ekzistonte rreziku nëntë herë më i madh se në pjesët e tjera të trupit kishin rreth 50 bengje. Te njerëzit me më shumë se 11 bengje në dorën e djathtë ekzistonte rreziku se ata mund të kishin deri në 100 bengje. Hapësirat e tjera me bengje se rreziku i shtuar nga melanoma ekziston nëse bengje keni në bërryla, këmbë, ndërsa te meshkujt në shpinë.

(Kosova Sot Online)