Gjithçka që duhet të dini përpara se të filloni të vraponi

  • A.P /
  • 26 janar 2022 - 14:42
Gjithçka që duhet të dini përpara se të filloni të vraponi

4 të vërtetat e mëposhtme do t’ju përgatisin të kaloni nga faza fillestare në fazën e vrapimit shpejt dhe me siguri.

Me kalimin e kohës bëhet edhe më e lehtë. Për të forcuar muskujt, për të rritur qëndrueshmërinë dhe për të përmirësuar funksionin e zemrës dhe mushkërive, duhet të vraponi të paktën 3 herë në javë për herë të parë dhe gradualisht të rrisni distancën që udhëtoni.

Blini rroba speciale vrapimi për të shmangur skuqjet, alergjitë dhe fshikëzat për shkak të veshjeve të papërshtatshme, sintetike. Është më mirë të shpenzoni disa para për çorape pambuku, këpucë speciale vrapimi dhe rroba që lejojnë trupin të marrë frymë dhe të parandalojë acarimin.

Përfitoni nga aplikacionet e shumta që funksionojnë në treg. Ata do t’ju motivojnë për të përmbushur qëllimin tuaj, ndërsa ju ofrojnë udhëzime GPS dhe këshilla dhe matjet e nevojshme për të gjurmuar performancën dhe përparimin tuaj.

Vrapimi jashtë është më i vështirë se vrapimi. Moti në natyrë dhe parregullsitë e rrugës e bëjnë vrapimin në fshat më intensiv dhe më kërkues sesa rutine. Megjithatë, kënaqësia që ndjen më pas, por edhe rezultatet në trupin tënd janë më spektakolare.

(Kosova Sot Online)