Omicroni ndikon edhe në s*ks

  • 28 January 2022 - 12:05
Omicroni ndikon edhe në s*ks

Ekspertët besojnë se COVID-19 dhe variantet si Omicron po e bëjnë jetën tuaj seksuale më pak të këndshme.

Veç karantinës që ndikoi 360 shkallë në jetën e njerëzve për shkak të rritjes së rasteve, varianti i ri Omicron ka hyrë edhe në dhomën e gjumit.

Pra, nëse nuk keni pasur përvoja të mira në seks për një periudhë, fajsojeni Omicron-in pasi ndikon në jetën tuaj seksuale.

Omicron ndikon në jetën tuaj seksuale, si mendërisht ashtu edhe fizikisht.

Sipas Dr.Chirag Bhandari, themelues dhe drejtor i Institutit të Andrologjisë dhe Shëndetit Seksual, ndërsa rastet me COVID-19 po rriten me një ritëm të jashtëzakonshëm, virusi ka pasoja të rënda në mirëqenien tonë fiziologjike dhe mendore.

Lajmi më i keq është se partneri juaj mashkull është më i rrezikuar sepse kërkimet e reja sugjerojnë se Covid-19 mund të çojë në mosfunksionim erektim.

“Të jesh në kuadrin e duhur mendor është gjithashtu një pjesë e rëndësishme e aftësisë për t’u përfshirë në aktivitet seksual. Në përgjithësi, stresi, ankthi dhe depresioni mund të jenë shkaqe të mundshme të mosfunksionimit seksual. Ndërsa këto emocione rriten gjatë pandemisë së zgjatur, më shumë njerëz mund të përjetojnë erektim, ejakulim të parakohshëm ose anorgazmi (çrregullim orgazmik) gjithashtu”, thotë Dr.Bhandari.

Virusi shkakton një nivel të lartë të inflamacionit në trup si një përgjigje mbrojtëse. Niveli i lartë i inflamacionit mund të shkaktojë formimin e mpiksjeve të vogla të gjakut, si dhe inflamacionin e rreshtimit të enëve të gjakut. Këto dy karakteristika të kombinuara mund të prishin rrjedhën e gjakut – një nga faktorët më të rëndësishëm në arritjen e një ereksioni. Ekzistojnë gjithashtu prova që sugjerojnë se koronavirusi ka një ndikim në testikuj.

Virusi hyn në qeliza me ndihmën e një proteine ​​që është e përhapur në testikuj. Testikujt janë vendi ku shumica e testosteronit prodhohet te meshkujt, dhe kështu Omicron mund të shkaktojë ulje të niveleve të testosteronit në trup. Nivelet më të ulëta të testosteronit mund të kontribuojnë në mosfunksionimin erektil, si dhe në uljen e energjisë, dëshirës seksuale dhe masës muskulore. Por me teknologjinë më të fundit dhe ndihmën e profesionistëve në këtë fushë, çdo çështje seksuale dhe riprodhuese mund të trajtohet me lehtësi. Kjo përfshin gjithashtu pasojat e Covid dhe Omicron që kanë shkaktuar probleme të shëndetit seksual si ereksion, orgazmë e parakohshme ose anorgazmi (çrregullim orgazmik). Me procedurat dhe trajtimin e duhur në fushën e shëndetit seksual dhe riprodhues, çështje të tilla mund të zgjidhen, shkruan healthshots.

(Kosova Sot Online)