Disa nga simptomat më pak të njohura të variantit Omicron

  • E.K /
  • 09 February 2022 - 10:42
Disa nga simptomat më pak të njohura të variantit Omicron

Omicron u shënua si lloji më i transmetueshëm i COVID-19 në krahasim me paraardhësit e tij.

Për fat të mirë, aftësia për të dalluar shenjat paralajmëruese dhe izolimi mund të ndihmojë në ndalimin e përhapjes.

Bazuar në raporte të ndryshme, vetëm gjysma e pacientëve përjetuan ethe, kollë ose humbje në shije dhe erë.

Megjithëse problemet e stomakut mund të tregojnë për infeksionin viral, këto nuk janë simptomat e vetme të variantit Omicron.

Bazuar në raportet nga Afrika e Jugut dhe pacientët që luftuan me tendosjen, simptomat mund të përfshijnë gjithashtu:

Rrjedhje e hundës

Dhimbje koke

Lodhje

Teshtitje

Gërvishtje fyti

Dhimbje muskulore

Djersitje natën.

Simptoma të tjera, duke përfshirë ato që synojnë stomakun, duket se janë po aq të përhapura.

Aplikacioni përdoret për të vëzhguar simptomat e coronavirusit për të ndihmuar në gjurmimin e përhapjes. Tani, aplikacioni ka parë një “rritje të kohëve të fundit” në pacientët që luftojnë nga problemet gastrointestinale.

Bazuar në miliona raporte, aplikacioni “ZOE COVID Study” ka vendosur simptomat e stomakut si simptoma të COVID-19.

Këto shenja mund të përfshijnë:

Diarre

Dhimbje të stomakut

Të përziera

Humbje oreksi

Anashkalim i vakteve.

Hulumtimi shtoi: “Kohët e fundit ne kemi vërejtur një rritje të mprehtë të numrit të njerëzve që raportojnë simptoma gastrointestinale në aplikacion nga mesi i dhjetorit 2021 deri në janar 2022. Kjo ndjek afërsisht të njëjtin model që pamë gjatë valës së dimrit një vit më parë”.

(Kosova Sot Online)