7 ushqime të cilat mund të kenë një efekt të çuditshëm tek ju

  • G.G /
  • 25 February 2022 - 10:03
7 ushqime të cilat mund të kenë një efekt të çuditshëm tek ju

Të ushqyerit shëndetshëm është kthyer në një trend tashmë, pasi të gjithë i shikojnë me kujdes përbërësit e produkteve ushqimore. Mirëpo studimet shkencore kanë provuar se është e vështirë të dallosh se çfarë është e nevojshme për shëndetin tonë dhe çfarë jo, pasi shumë produkte kanë përbërës të cilët nuk e dimë se ekzistojnë. Ne ju shfaqim më poshtë disa ushqime që kanë efekte pozitive dhe negative në shëndetin tuaj mendor sipas ‘Bright Side’:

1-Orizi

Orizi përmban karbohidrate të cilat bëjnë qe molekulat e glukozës të hyjnë më shpejt në gjak. Niveli i sheqerit në gjak ndryshon duke sjellë efekte negative në sistemin nervor.

2-Kokoshkat
Ato përmbajnë proteina, hekur, silikon dhe magnezium, të cilat ndihmojnë sistemin nervor të funksionojë më mirë. Gjithashtu luftojnë depresionin dhe stresin.

3-Toni
Toni përmban shumë elementin e mërkurit dhe përdorimi i tepërt i saj sjell dëmtim të memories.

4-Çokollata e zezë
Çokollata e zezë përmban flavonoide të nevojshme për aktivizimin e qelizave të trurit. Stimulon funksionin e trurit dhe e mbush atë me oksigjen.

5-Djathi
Përmban tiraminë e cila prodhohet kur proteinat shpërbëhen. Tiramina shkakton rritje të presionit të gjakut dhe provokon migrenën.

6-Patatet e pjekura
Patatet e pjekura janë të pasura me potasium, e cila sjell oksigjenin në trurin e njeriut.

7-Bizelet
Bizelet përmbajnë acid tanik. Nëse trupi përmban më tepër seç duhet nga këto, do ta ketë të vështirë të shpërbëjë hekurin duke sjellë probleme me gjakun dhe duke shkaktuar anemi.

(Kosova Sot Online)