Kuptojeni pse duhet ta ngrini limonin

  • E.K /
  • 26 February 2022 - 13:38
Kuptojeni pse duhet ta ngrini limonin

Ae keni ditur se limonin duhet ta përdorni të tërin? Mos hidhni asgjë prej tij! Studimi i fundit tregon se si limonoidet, përbërësit natyralë të pranishëm në limon dhe n agrumet tjera, parandalojnë rritjen e qelizave të kancerit të gjirit. Mos hidhni asgjë nga limoni, jo vetëm shkaku i shijes, por edhet efektit të dobishëm në shëndet. Thjesht, merrni një limon organik, e shpëlani mirë dhe e vendosni në ngrirës. Pasi ta keni ngrirë mirë limonin, duhet ta qëroni. Më pas mund ta hidhni në sallatë, akullore, supë, drithëra, apo në çfarëdo tjetër. Ajo që do të përjetoni edhe një shije krejtësisht e re, ndërsa që ju do të kënaqeni.

Lëvorja e limonit përmban 5 deri 10 herë vitamina në krahasim me lëngun e limonit. Kjo njëkohësisht ndihmon edhe në lirimin e trupit nga helmet. Limoni ka efekt kundër infeksioneve me mikrobeve dhe kërpudha. Ndikon edhe kundër parazitëve të brendshëm dhe skrajave, rregullon shtypjen e gjakut, ndikon si antidepresant dhe është i hatashëm në luftën kundër stresit dhe çrregullimeve në nerva.

(Kosova Sot Online)