Ilaçi kundër sulmit në zemër

  • E.K /
  • 22 March 2022 - 13:19
Ilaçi kundër sulmit në zemër

A e dini se çfarë duhet të bëni nëse gjendeni në situatë kur dikush në familjen apo rrethin tuaj befasisht ndjen dhimbje në gjoks apo ka simptoma të sulmit në zemër? Natyrisht se e lajmëroni ndihmën e shpejtë, por, çfarë të bëni gjatë atyre 10 - 15 minutave. Besoni apo jo, një përbërës që e keni në kuzhinë mundet të ndihmojë.

Mjekësia alternative po rritet, e shumica e nejçëve nuk janë të vetëdijshëm se një përbërës i fuqishëm nga kuzhina e parandalon sulmin në zemër. Ai përbërës i fortë është speci djegës. Specat pikant janë të pasur me kapsaicinë, vitamina C, B6, E dhe kalium dhe përbërësit tjerë. Nëse ndodh t jeni në situatë të tillë, personit duhet t'ia jepni një gotë ujë me një lugë speca të bluar. Nëse personi nuk ka vetëdije, disa pika ia vendosni nën gjuhë.

(Kosova Sot Online)