Pse i keni këmbët gjithmonë të ftohta?

  • E.K /
  • 22 April 2022 - 11:48
Pse i keni këmbët gjithmonë të ftohta?

Këmbët e ftohta mund të jenë reagimi normal i trupit tuaj ndaj temperaturës, por ndonjëherë kjo mund të lidhet me një gjendje mjekësore që ka nevojë për trajtim. Sëmundjet nga diabeti te anemia mund të ndikojnë në temperaturën e këmbëve tuaja.

Simptoma të tjera që mund të vijnë së bashku me këmbët e ftohta dhe të sinjalizojnë një gjendje mjekësore përfshijnë:

– Dobësi dhe dhimbje në duar dhe këmbë

– Ndjeshmëri ndaj të ftohtit

– Ngjyra e lëkurës suaj ndryshon kur keni ftohtë ose jeni të stresuar

– Një ndjenjë mpirje ndërsa ngroheni ose lehtësoni stresin

Shkaqet e mundshme:

Anemia – Këmbët tuaja të ftohta mund të jenë shenjë se jeni anemikë. Kjo do të thotë se trupi nuk ka mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut, ose ato nuk janë mjaftueshëm të shëndetshme për të kryer detyrën e tyre e për të marrë oksigjen nga mushkëritë në pjesën tjetër të trupit.

Sëmundja e arterieve periferike – Kjo gjendje ngadalëson ose bllokon qarkullimin e gjakut në këmbët dhe këmbët tuaja. Qarkullimi i dobët mund t’i bëjë këmbët e ftohta.

Diabeti – Nëse keni diabet, jeni në rrezik për një sërë problemesh që mund të prekin këmbët.

Hipotiroidizëm (tiroide joaktive) – Tiroidja, një gjëndër në formë fluture në qafë, mund të jetë fajtore për këmbët tuaja të ftohta. Ajo prodhon hormone që prekin pothuajse të gjitha organet. Hormonet gjithashtu ndihmojnë në shndërrimin e ushqimit dhe oksigjenit në energji. Nëse keni një tiroide joaktive, ajo nuk lëshon mjaftueshëm hormone. Mund t’ju bëjë të keni ftohtë kudo, shkruan Anabel. Shkaqe të tjera përfshijnë stresin, kolesterolin e lartë, sëmundja Buerger etj.

(Kosova Sot Online)