Ju duhen 5 minuta ta largoni dhimbjen e kokës pa përdorur ilaçe, ja zgjidhja

  • E.K /
  • 07 May 2022 - 14:48
Ju duhen 5 minuta ta largoni dhimbjen e kokës pa përdorur ilaçe, ja zgjidhja

Ja një teknik e cila largon dhimbjen e kokës shpejtë dhe në mënyrë të efektshëm “Acupressure” është një lloj masazhi, efekti i të cilës është konfirmuar edhe nga studime të shumta shkencore.

Para se ta aplikoni metodën “acupressure” ju duhet t’i dini këto gjëra:

Së pari, uluni në një pozitë të rehatshme dhe relaksohuni. Masazhi nuk merr më shumë kohë se sa 30 sekonda deri në një 1 minutë mesatarisht. Gjatë masazhit bëni lëvizje të lehta ose të ngutshme ose rrethore. Zakonisht, dhimbja e kokës largohet pas 5-10 minutave pas masazhit.

Ka gjashte (6) pika kryesore për të hequr qafe dhimbjen e kokës.

Pika e syrit të tretë, ose metoda e quajtur Yintang, vendoset në mes të vetullave në vendin e hundës dhe kalon në ballë. Kjo pikë është gjithashtu përgjegjëse për largimin e lodhjes edhe të syve.

Pikat simetrike duhet të vendosen në pikat anash buzëve, duke prekur deri tek vetullat. Masazhi i kësaj zone përmirëson mprehtësinë vizuale. Masazhi duhet të aplikohet me lëvizje të ngutshme ose rrethore.

Këto pika janë të vendosura në të dy anët e hundëve në përputhje më sy. Kjo metode ndihmon për të hapur sinusët, për të zvogëluar dhimbjen e kokës, dhimbjen e dhëmbit dhe lehtëson stresin.

Këto pika janë të vendosura në pjesën e prapmë të kokës në mes, në mes të veshit dhe në fillim të shtyllës kurrizore. Fërkoni këto pika kështu do të ju ndihmojnë në lehtësimin e kongjestionit të hundës, dhimbjes në sytë dhe veshë, dhimbjen e kokës dhe migrenën.

Pikat Shuani Gu janë të vendosura 2-3 cm nga fillimi i flokëve. Presioni i aplikuar në këtë zonë heq dhimbjen e përkohshme në si dhe lodhjen e syve.

Këto pika simetrike janë te vendosura në pjesën e prapme të dorës në mes të gishtit të madh dhe gishtit tregues. Presioni i aplikuar në këtë pjesë ndihmon në heqjen e dhimbjes prapa, dhimbjen e dhëmbit, dhe tensioni në muskujt e qafës

(Kosova Sot Online)