Ju nevojitet vetëm një përbërës për shërim të plotë të veshkave

  • E.K /
  • 19 May 2022 - 10:58
Ju nevojitet vetëm një përbërës për shërim të plotë të veshkave

Veshkat janë organ shumë domethënës për trupin e njeriut, sepse e filtrojnë gjakun (120-150 litra gjak në ditë), prodhojnë urinë (1-2 litra), hedhin materiet helmuese jashtë, ruajnë nivelin normal të elektroliteve në organizmin e njeriut. Pos këtyre funksioneve, janë të domosdoshme, sepse prodhojnë hormone, që janë përgjegjëse për rregullimin e shtypjes së gjakut, prodhimin e qelizave të gjakut dhe mbajtje të fortë të eshtrave.

Shumë persona vuajnë nga problemet me veshka, e shumë faktorë ndikojnë në dëmtimin e tyre, si: - shtypja e lartë e gjakut - diabeti, tipi 2 - ushqimi i dëmshëm (ku përfshihet konsumimi i kripës dhe yndyrave, si dhe mungesa e lëngjeve) - infeksionet - gurët në veshka - përdorimi i shpejtë i ilaçeve kundër dhimbjeve Disa probleme me veshkat mund t'i zgjidhni shpejtë dhe thjeshtë. Gjysmë lugë sodë të bukës në ditë, të tretur në ujë, mundet t'i pastrojë veshkat dhe ta përmirësojë funksionimin e tyre.

(Kosova Sot Online)