Si ta hiqni qafe kollën e thatë?

  • E.K /
  • 30 June 2022 - 13:42
Si ta hiqni qafe kollën e thatë?

Sa herë ju ka ndodhur që pas ftohjes me ditë të tëra të përfshiheni nga kolla e thatë, që thjesht nuk ju lë të qetë. Fajtor për kollën e thatë është nyja e nervave, që i dërgon shenja trurit se duhet të kollitet. Në këtë mënyrë shkaktohen sulme të zgjatura të kollës. Sa më shumë që kolliteni, aq më shumë do ta irritoni kollën dhe shkaktoni kollë sa më intensive.

Natyrisht se ekzistojnë shumë mënyra për të zbutur këtë kollë, por edhe gjatë natës ndodhin sulmet më të forta të kollës së thatë. Duhet pasur parasysh se ju duhet ta shëroni vetëm kollën, e jo shkakun, pasi që një shkas i tillë pothuajse nuk ekziston. Nuk ju nevojiten ilaçe që shkaktojnë kollë apo që veprojnë si ilaç kundër dhimbjeve të kokës. Pos shurupit, përdorni edhe një lugë mjaltë sa herë ta ndieni sulmin.

(Kosova Sot Online)