Misri, ushqim ideal për të testuar funksionin e zorrëve

  • G.G /
  • 11 August 2022 - 09:30
Misri, ushqim ideal për të testuar funksionin e zorrëve

Nëse dyshoni për probleme dhe sëmundje të tretjes, ekziston një test i thjeshtë në shtëpi që mund ta përdorni për të kontrolluar shëndetin e zorrëve tuaja.

Duke qenë se trupi e ka të vështirë ta tretë misrin, ky është një ushqim ideal për të testuar funksionin e zorrëve.

Hapi 1:

Mos hani misër për një javë para testit.

Hapi 2:

Tani hani një grusht misër të ëmbël. Mund ta hani me një sallatë, një vakt më specifik ose vetëm.

Hapi 3:

Vini re kohën kur keni ngrënë misër – është shumë e rëndësishme!

Hapi 4:

Prisni. Mos hani më misër pas kësaj pjese provë. Monitoroni tretjen tuaj dhe kontrolloni jashtëqitjen tuaj.

Hapi 5:

Vini re kohën kur misri u bë i dukshëm në jashtëqitje.

Tretje normale

Nëse nga konsumimi deri në shfaqjen e misrit në jashtëqitje kanë kaluar 24 deri në 36 orë, kjo do të thotë se keni tretje të mirë.

Tretje e përshpejtuar

Nëse misri u shfaq në më pak se 12 orë, tretja juaj po funksionon shpejt. Jashtëqitja juaj është ndoshta më e butë, por kjo nuk duhet t’ju shqetësojë. Kjo do të thotë që ju thjesht e tretni ushqimin më shpejt.

Tretje e ngadaltë

Nëse kanë kaluar 36 ose më shumë orë, ose nëse shfaqet kapsllëku, është e qartë se bëhet fjalë për tretje të ngadaltë. Nëse keni tretje të ngadaltë, pini më shumë ujë, hani më shumë fibra ushqyese përmes frutave, perimeve dhe drithërave të freskëta. Aktiviteti i rregullt fizik gjithashtu ndihmon në përshpejtimin e tretjes.

(Kosova Sot Online)