Do të mahniteni kur të kuptoni çka shëron çamçakëzi arab, rritet nëpër pemë

  • E.K /
  • 06 September 2022 - 14:35
Do të mahniteni kur të kuptoni çka shëron çamçakëzi arab, rritet nëpër pemë

Goma arabe është një burim i pasur i fibrave dietike dhe përveç përdorimit të tij të gjerë në industrinë ushqimore dhe farmaceutike si një trashës, emulsifikues dhe stabilizues i sigurt, ai gjithashtu posedon një gamë të gjerë përfitimesh shëndetësore që janë vërtetuar dukshëm përmes disa in vitro dhe in vitro dhe studime in vivo.

Çamçakëzi arabik nuk degradohet në stomak, por fermentohet në zorrën e trashë në një numër acidesh yndyrore me zinxhir të shkurtër. Ai konsiderohet si një prebiotik që rrit rritjen dhe përhapjen e mikrobiotës së dobishme të zorrëve dhe për këtë arsye marrja e tij shoqërohet me shumë efekte të dobishme shëndetësore. Këto përfitime shëndetësore përfshijnë:

Përmirësimi i përthithjes së kalciumit nga trakti gastrointestinal

Anti-diabetik

Kundër obezitetit (goma arabe ul indeksin e masës trupore dhe përqindjen e yndyrës në trup)

Potenciali për uljen e lipideve (Goma arabe ul kolesterolin total, LDL dhe trigliceridet)

Aktivitetet antioksidante

Mbështetje për veshkat dhe mëlçinë

Funksioni imunitar nëpërmjet modulimit të çlirimit të disa ndërmjetësve inflamatorë

Prebiotik që përmirëson funksionin e barrierës së zorrëve, parandalon kancerin e zorrës së trashë dhe zbut simptomat e sëmundjeve të zorrës së irrituar

(Kosova Sot Online)