Përse nuk duhet assesi t’i ndukni qimet e thinjura nga flokët?

  • E.K /
  • 19 September 2022 - 08:55
Përse nuk duhet assesi t’i ndukni qimet e thinjura nga flokët?

Në këtë mënyrë vetes do t’i shkaktoni një problem shtesë

Nuk janë të rrallët ata të cilët ndukin qimet e thinjura sapo të shfaqen, ndërsa floktarët profesionistë paralajmërojnë që në atë mënyrë bëjnë një gabim të madh.

– Shumica e njerëzve e bëjnë këtë sepse i besojnë mitit që nëse ajo qime floku nuk nduket, flokët rreth saj do të zbardhen, por kjo nuk ndodh derisa nuk vdesin qelizat në folikulat e tyre – thonë ata.

Ndukja e qimeve të thinjua nuk do të jetë mirë për flokët: pasi që në një folikulë mund të dalë vetëm një qime, kur ajo zbardhet pigmenti zhduket, kështu që ndukja e tyre mund vetëm të nxisë rritjen e këtyre qimeve në atë vend.

– Veç kësaj, me ndukje mund të traumatizohet folikula e qimeve dhe të dëmtohet kështu që në të më nuk do të rritet – theksojnë floktarët dhe paralajmërojnë që ai zakon i dëmshëm mund të shkaktojë edhe infeksion, vraga në kokë dhe tullaci në disa vende.

Flokët e thinjura, përveçse prodhojnë më pak melaninë në gjëndrat e tyre, shpesh prodhojnë më pak sebum, prandaj kanë një strukturë të ndryshme nga qimet e tjera.

– Flokët e thinjura janë pothuajse gjithmonë më të trashë dhe më të trashë se flokët që keni pasur – thonë parukierët dhe i këshillojnë që herë pas here, i shpërfillim.

Nëse ka një fije ngjyrë gri të cilën “duhet” ta hiqni qafe, priteni me kujdes me gërshërë në vend që ta nxirrni.

(Kosova Sot Online)