Përse nuk duhet përzier qumështin dhe frutat?

  • E.K /
  • 17 October 2022 - 13:21
Përse nuk duhet përzier qumështin dhe frutat?

Roli i qumështit në shëndetin e njeriut është shumë i rëndësishëm.

Këtë e kemi mësuar që në fëmijëri dhe shkenca e ka provuar.

Ai është plot vlerë për imunitetin dhe për të gjithë trupin nga koka tek këmbët.

Arsyet përse qumështi nuk duhet kombinuar me fruta?

Kur qumështi kombinohet me frutat e ëmbla, ai ndikon negativisht tek tretja e frurit dhe nxit fermentimin e sheqerit në stomak.

Kur qumështi kombinohet me frutat me aciditet të lartë, ai thartohet dhe shkakton aciditet akoma më të lartë në stomak.

Kombinimi më i sigurtë për shëndetin është ai i qumështit me mango, avokado, rrush të thatë, fiq të thatë dhe hurma arabie.

(Kosova Sot Online)