Simptoma e depresionit për të cilën askush nuk flet…

  • E.K /
  • 04 November 2022 - 09:44
Simptoma e depresionit për të cilën askush nuk flet…

Simptoma e depresionit që shpesh neglizhohet është mërzitja kronike. Është e natyrshme të mërzitesh herë pas here. Në fakt, ky lloj emocioni mund të jetë i dobishëm pasi ju nxit të ndryshoni. Për fëmijët, është me të vërtetë e nevojshme. Kjo për shkak se fëmija që ndihet i mërzitur përfundon duke promovuar të menduarit e tij kritik dhe aftësitë e vetë-mjaftueshmërisë.

Megjithatë, kjo gjendje ka një anë të kundërt shumë problematike dhe patologjike. Ky është fakti që njerëzit që vuajnë nga mërzia kronike kanë një rrezik më të lartë për të vuajtur nga depresioni. Ata gjithashtu rrezikojnë të vuajnë nga ankthi dhe një rrezik më i lartë për të zhvilluar varësi ndaj substancave (alkool, drogë) ose varësi të sjelljes, si bixhozi etj.

Në fakt, individi i mërzitur nuk ka më asnjë nxitje në rutinën e tij të përditshme dhe fillon të ndihet i shkëputur nga realiteti. Kjo mund të jetë problematike.

Si të përballeni me simptomat e depresionit për të cilat askush nuk flet?

Strategji të dobishme

Kërkoni mbështetje. Tregojuni miqve, partnerit ose familjes tuaj se si ndiheni . Shpjegoni ndjenjat tuaja të zbrazëtisë dhe mërzisë. Shpjegoni se nuk është diçka e rastësishme, por një ndjenjë e vazhdueshme dhe po ndiheni gjithnjë e më keq.

Kërkoni mbështetje psikologjike

Mërzia kronike kombinohet me më shumë variabla që mund të sugjerojnë depresion. Prandaj, marrja e një diagnoze dhe mjeteve për të menaxhuar atë që po ju ndodh është jashtëzakonisht e rëndësishme.

Filloni aktivitete të reja dhe riformuloni qëllimet tuaja  

Ju duhet të kërkoni stimuj të rinj. Kjo mund të jetë vërtet e vështirë ,megjithatë, asgjë nuk është më e rëndësishme se sa të aktivizoheni dhe të filloni detyra të reja. Kështu ndryshoni  edhe fokusin tuaj emocional.

(Kosova Sot Online)