Çaji nga trumza shëron shumë sëmundje

  • E.K /
  • 01 February 2023 - 10:51
Çaji nga trumza shëron shumë sëmundje

Çaji nga kjo bimë, shkaku se ka shije të fortë, te ne më shpesh përdoret për shpëlarjen e gojës sesa si pije. Mirëpo, trumza është një bimë shëruese, sidomos për pjesën e brendshme të gojës.

Pastron po ashtu edhe organet e frymëmarrjes, shëron fytin e infektuar, bajamet dhe mukozën në gojë. Shpëlarja e gojës me trumzë ruan dhëmbët tuaj, si dhe parandalon shfaqjen e aromës së keqe në gojë. Këtë çaj duhet ta përdorin personat që djersiten tepër, për shembull të rinjtë në adoleshencë apo femrat gjatë menopauzës. Ky çaj qetëson nervat, relakson muskujt.

(Kosova Sot Online)