Largoni këta tre artikuj nga menyja dhe do të humbni dy kilogramë në javë

  • E.K /
  • 03 February 2023 - 10:50
Largoni këta tre artikuj nga menyja dhe do të humbni dy kilogramë në javë

Përqendrimi i tepërt i kripës dhe aditivit në përmirësimin e shijes janë shkasi kryesor në vështirësitë që i has organizmi që të heqë qafe yndyrat dhe lëngjet e tepërta. Nëse i hiqni këta tre artikuj nga menyja, do të humbni 2 kilogramë në javë, do ta përmirësoni tretjen, do ta përmirësoni tenin dhe do të ndiheni më të freskët.

SALSIÇET

Përmbajnë sasi të artë të aditivëve të dëmshëm që ngadalësojnë metabolizmin dhe posedojnë sasi të madhe të kripës dhe parandalojnë punën e duhur të veshkave. Në vend të salsiçeve përdorni file të gatuara.

SUPAT E GATSHME

Janë sidomos të rrezikshme për veshkë dhe mëlçi, dëmtojnë mukozën e lukthit, shkaktojnë djegie në gjoks, mbajnë ujin në organizëm dhe shkaku se dëmtojnë mëlçinë pengojnë lirimin e organizmit nga helmet. Zëvendësojini me supë natyrale, me krah pule dhe me perime.

PASHTETA

sNgjashëm sikurse edhe salsiçet, përmbajnë nivel të lartë të aditivëve, të cilët e ngadalësojnë metabolizmin dhe përqendrim të lartë të kripës. Për dallim nga salsiçet, posedojnë tri herë më shumë konservues që parandalojnë mëlçinë të largojë helmet. Përgatitni vetë pastetat tuaja, me mëlçi dhe file të pulës.

(Kosova Sot Online)