Provojeni dietën efikase me kokoshka!

  • E.K /
  • 09 February 2023 - 11:00
Provojeni dietën efikase me kokoshka!

"Dieta me kokoshka" është e ngjashme si edhe shumë dieta tjera, që në qendër të vëmendjes kanë ushqime të caktuara të shëndetshme. Kokoshkat janë burim i mirë për karbohidrate dhe mund të përdoren në programet e humbjes në peshë. Për shembull, një porcion kokoshka përmban vetëm 70 kalori. Kokoshkat janë të shëndetshme, duke mos e dëmtuar oreksin. Përparësia e tyre kryesore është se përmbajnë sasi të madhe të fibrave. Ndihmojnë procesin e tretjes dhe zvogëlojnë sasinë e sheqerit në gjak. Misri përmban sistem unik të përbërësve natyral, polifenolet, të cilat janë antioksidues dhe ndikojnë mirë në lëkurë, e po ashtu edhe parandalojnë zhvillimin e shumë sëmundjeve dhe ndihmojnë në zgjatjen e rinisë.

Si ndihmojnë kokoshkat të humbni në peshë dhe çfarë duhet të përmbani: hani shujta të vogla dhe të shëndetshme. Ushqimi le të jetë i pasur me proteina me pak yndyrë. Filloni ose vazhdoni me konsumimin e pemëve dhe perimeve. Hiqni dorë nga ushqimet tjera të grimcuara që kanë shumë yndyrë dhe kalori. Pini ujë në vend të lëngjeve. Gjatë ditës përdorni kokoshkat si zamër, asgjë tjetër. Blini kokoshka pa kripë, mund t'i përgatisni në shtëpi. Përgatisni kokoshka pa shtuar vaj dhe kripë.

(Kosova Sot Online)