Ilaçi shtëpiak, që shëron venat e zgjeruara, përdorni domate të gjelbërta dhe të kuqe

  • E.K /
  • 23 February 2023 - 13:18
Ilaçi shtëpiak, që shëron venat e zgjeruara, përdorni domate të gjelbërta dhe të kuqe

Shumica e njerëzve janë të informuar rreth efekteve pozitive të domates, por pak e dinë se mund të shërohen edhe venat e zgjeruara. Ekzistojnë dy mënyra të shërimit të venave të zgjeruara, me ndihmën e domateve të kuqe dhe të gjelbra.

SHËRIMI I VENAVE TË ZGJERUARA ME DOMATE TË GJELBËR

Paraprakisht të pastroni disa prej tyre dhe t'i preni në rriska. Pjesët e prera duhet t'i vendosni aty ku keni venat e zgjeruara, e jo vetëm në venë, por edhe në kapilarë. Sipas nevojës, mund ta forconi me ndonjë fashë. Mbajeni aty derisa ta ndjeni se keni djegie në lëkurë. Këtë mënyrë duhet ta përsëritni pesë herë në ditë.

SHËRIMI I VENAVE TË ZGJERUARA ME DOMATE TË KUQE

Mënyra është e ngjashme me atë paraprake. Domaten pjekur ta preni në rriska, e preni në rriska të holla dhe e lini në vendet me dhimbje për 3-4 orë dhe e forconi me fashë. Sa herë që ta ndërroni fashën duhet të përdorni domate tjetë

(Kosova Sot Online)