Lëkura - Pasqyra e shëndetit

  • E.K /
  • 22 March 2023 - 12:05
Lëkura - Pasqyra e shëndetit

Kujdes, asnjë ndryshim në lëkurë nuk duhet të shihet si diçka e zakonshme dhe nuk guxon të injorohet. Tharja e lëkurës apo ndryshimi në ngjyrë do të thotë se keni mungesë në vitamina dhe në minerale. Është shumë e vërtetë kur thuhet se lëkura është pasqyrë e shëndetit.

Lëkura reagon ndaj tensionimeve, stresit dhe nervozizmit. Në shumicën e ndryshimeve, si pasojë e mungesës së vitaminave, më së shpeshti të vitaminave C ose B12, hekurit, disa ndryshime mund të jenë edhe me çrregullimin e organeve kyçe. Ndryshimet në lëkurë duhen marrë si diçka serioze, shembull, plagët në nyja, në këndet e gojës, mund të dërgojnë në infeksion por edhe në mungesë të hekurit. Nëse lëkura rreth qafës në trup, apo në disa pjesë tjera bëhet më e errët, atëherë kjo është shenjë e nivelit të lartë të sheqerit.

(Kosova Sot Online)