Ja si vepron kjo perime te sistemi juaj imun

  • E.K /
  • 25 March 2023 - 11:19
Ja si vepron kjo perime te sistemi juaj imun

Sa shpesh keni përfshirë panxharin në ushqim? Nëse rast se nuk ju kujtohet. Duhet ta konsumoni shkaku i vetive të shumta shëruese.

UL SHTYPJEN E GJAKUT

Panxhari është burim i nitrateve. Ndihmon në zgjerimin e arterieve dhe ul pulsin. Specialistët po ashtu vërejnë se 500 gr panxhar rregullojnë qarkullimin e gjakut.

UL KOLSTEROLIN E KEQ DHE PARANDALON FORMIMIN E PLLAKAVE

Panxhari përmban fibra të tretshme dhe flavonoide. Përbërësit në panxhar nuk lejojnë që të formohen pllaka në muret e arterieve. Kjo e mbron zemrën nga sulmet e zemrës dhe sulmit në tru.

I DOBISHËM PËR SHTATZËNAT DHE FOSHNJAT E PALINDURA

Edhe një veti e hatashme shëruese e rrënjës është fakti se përmban shumë acid folik. Acidi folik është kyç për shtatzënat, pasi që ndikon në zhvillimin e palcës kurrizore të fëmijës sa gjendet ende në barkun e nënës.

(Kosova Sot Online)