Efektet negative të uthullës së mollës

  • E.K /
  • 05 May 2023 - 10:00
Efektet negative të uthullës së mollës

Uthulla e mollës ka veti të shumta shëruese, që edhe janë dëshmuar nga hulumtime të ndryshme. Por njerëzit nuk e dinë se ka edhe disa efekte të dëmshme anësore.

Efektet anësore në tretje

Uthulla e mollës mund të ketë disa simptoma aspak të këndshme tretëse te disa njerëz. Sipas disa studimeve, uthulla e mollës e shton oreksin.

Sheqeri në gjak

Uthulla e mollës mund të ketë efekt antiglikemik në sheqerin në gjak. Kjo do të thotë se uthulla e mollës mundet të ulë nivelin e glukozës në gjakrrjedhje.

Niveli i ulët i kaliumit

Njerëzit që marrin ilaçe të caktuara, përfshirë diuretik dhe insulinë, duhet pasur kujdes kur e konsumojnë uthullën e mollës. Sipas ekspertëve, kjo vjen në kundërshtim me përshkrimin e ilaçeve dhe nxit nivelin e ulët të akliumit.

(Kosova Sot Online)