Përzierja e limonit me sodë të bukës - më efikase se kimioterapia?!

  • E.K /
  • 06 May 2023 - 13:02
Përzierja e limonit me sodë të bukës - më efikase se kimioterapia?!

A e keni ditur se limoni dhe soda e bukës mund ta kenë një efekt më të fortë sesa kimioterapia? Ka të tillë që thonë se një kombinim i tillë vret qelizat e kancerit më me efikasitet sesa kimioterapia, bile rreth 10,000 herë më shumë. Limoni është një antikancerogjen i dëshmuar, sidomos lëvorja e limonit, e cila përmban përbërës tepër të dobishëm.

Studimet e bëra në kafshë kanë treguar se substanca "D-limonen" dhe substancat e grupit të quajtur terrene, kanë ndikim pozitiv kundër një game të gjerë të tumoreve. Edhe soda e bukës, sikurse limoni, kanë natyrë alkaline, gjë që d.m.th. se e normalizojnë vlerën e pH-së, gjë që pengon përhapjen e kancerit në organizëm. Një studim i bërë tash vonë ka treguar se konsumimi i katër a më shumë shujtave me nja 150 g limon në ditë, e zvogëlon rrezikun nga kanceri i zorrës së trash deri në 18%, atij të lukthit deri në 31%, të gojës deri në 53% dhe të kancerit të fytit deri në 58%.

(Kosova Sot Online)