Po, gjatë ciklit menstrual

  • E.K /
  • 24 May 2023 - 09:03
Po, gjatë ciklit menstrual

Shtimi në peshë gjatë ciklit menstrual është diçka që femrat nuk mund ta imagjinojnë. Por, secila nga femrat gjatë ciklit shton në peshë.

SASIA E NEVOJSHME E USHQIMIT

Kur gjatë ciklit nuk keni kujdes dhe nuk shikoni ku po ju shkon dora dhe nuk zgjidhni atë që hani, sidomos për ushqime të grimcuara dhe ëmbëlsira, sepse ato lehtë i gjeni. Por, ju e dini që karbohidratet tepricë nxitin mbajtjen e ujit tepricë në trup.

PROGJESTERONI SI "ARMIK"

Niveli i progjesteronit në gjysmën e dytë të ciklit menstrual rritet, që shkakton mbajtjen e ujit, ndjeshmëri në gjoks dhe shtim në peshë shkaku i ujit të mbajtur në organizëm.

KILOGRAMËT, EDHE PAS CIKLIT MENSTRUAL

Marrë parasysh se, siç thonë ekspertët, gjatë ciklit menstrual mund të shtoni edhe deri pesë kilogramë, është me rëndësi që atyre ditëve të pini sa më shumë lëngje dhe të konsumoni proteina. Ekzistojnë raste se nëse shtoni në peshë gjatë ciklit menstrual, atë peshë ta mbani edhe pas përfundimit të ciklit.

(Kosova Sot Online)