Paralajmërimi për ata që përdorin tableta kundër depresionit

  • E.K /
  • 31 May 2023 - 11:16
 Paralajmërimi për ata që përdorin tableta kundër depresionit

Kur flasim për tabletat kundër depresionit mund të shtoni rrezikun nga vdekja e hershme, thekson studimi i fundit. Ekspertët kanë gjetur fakte se njerëzit pa sëmundje të zemrës për 33 për qind ishin më të rrezikuar nga vdekja e hershme, e arsyeja ishte nëse ata kishin marrë tableta kundër depresionit.

Autorët kanë thënë se këto tableta më shumë bëjnë dëme se sa dobi dhe se duhet pasur kujdes. Tani për tani, tabletat kundër depresionit janë më të përshkruarat në Mbretërinë e Bashkuar, ku 1 në 11 të rritur i përdor. Kritikët në masë të madhe janë të brengosur për këta pacientë se ndoshta këta pacientë nuk kanë nevojë për ilaçe. 

(Kosova Sot Online)