Karotat përmbajnë plot antioksidante

  • A.P /
  • 04 June 2023 - 10:43
Karotat përmbajnë plot antioksidante

Karotat përmbajnë plot antioksidante dhe fitokimikatet, të cilat ndihmojnë në rregullimin e sheqerit në gjak dhe kështu nuk do të keni probleme shëndetësore.

Rreth një e katërta e karbohidrateve në karota është sheqeri, por sasia e karbohidrateve është relativisht e vogël.

 

Sipas Harvard Health, indeksi glicemik i karotave është 39.

Që do të thotë ndikimi në sheqerin në gjak është mjaft i ulët.

(Kosova Sot Online)