Farat e kajsisë vrasin qelizat e kancerit

  • E.K /
  • 06 July 2023 - 17:15
Farat e kajsisë vrasin qelizat e kancerit

Në natyrë ekzistojnë shumë bimë dhe pemë, si dhe preparate shëruese, për të cilat dihet se shërojnë kancerin dhe sëmundjet e tjera të rënda. Për fat të keq tonin, mjekësia moderne i injoron, prandaj këto përgatitje magjike edhe sot e kësaj dite shiten në mënyrë krejt ilegale.

Një nga preparatet e tilla është "leatrili", i cili quhet vitamina B17. Për ta përdorur këtë vitaminë, mjekët duhet të marrin leje nga Shoqata amerikane për barna. Me fjalë të tjera, suplementi "laetrili" është ilegal dhe asnjë mjek nuk dëshiron ta pranojë përdorimin e tij. Në mesin e kajsisë është një bërthamë e fortë. Nëse e thyeni atë do të hasni në një farë të vogël, e cila duket sikurse badem. Mirëpo, është më e butë dhe nuk e ka shijen e bademit. Tregimi për vitaminën B17 për një kohë të gjatë është fshehur nën tepih. Në Pakistanin verior brenda ditës konsumohen 250 deri 3000 miligramë vitamina B17 dhe nuk e njohin sëmundjen.

(Kosova Sot Online)