Si ta përtërini imunitetin për 15 sekonda?

  • E.K /
  • 27 October 2023 - 10:01
Si ta përtërini imunitetin për 15 sekonda?

Ekspertë të shumtë sugjerojnë metoda të thjeshta për ta forcuar sistemin imun të njeriut. Ekspertët sugjerojnë që për çdo mbrëmje, kur të ktheheni në shtëpi pas një orarit apo një punës së lodhshme, këmbët t'i fusni në vaskë, në 10 deri 15 centimetra ujë të ftohtë, madje ujë të akullt. Kurrsesi mos ngrohni ujin, por duhet të jetë i ftohtë akull. Si masë përcjellëse apo relaksuese, mund të lëshoni edhe ndonjë muzikë sipas dëshirës tuaj.

Më pas, dilni nga vaska, apo ena ku i keni futur këmbët, i thani këmbët me peshqir dhe më pas mbathni çorapë të leshta. Nëse tashmë ju ka kapur gripi, kjo është edhe një arsye më e madhe për ta forcuar sistemin tuaj imun. Nëse keni grip, këmbët e thata i futni në ujë të akullt çdo katër orë. Mos kini frikë se do ta përkeqësoni shëndetin tuaj, përkundrazi, kështu vetëm se do ta forconi sistemin imun.

(Kosova Sot Online)