Soja mund të jetë e rrezikshme për organizmin e njeriut

  • E.K /
  • 30 November 2023 - 10:26
Soja mund të jetë e rrezikshme për organizmin e njeriut

Dihet se sheqeri është armiku më i madh I organizmit tonë, por nëse është për t'ju besuar profesionistëve shëndetësore, soja është shumë më e rrezikshme dhe me gjasë do t'ia zë vendin sheqerit. Soja është bishtajë me vlera të larta ushqyese që është pranishme në shumicën e ushqimeve të përpunuara.

E hasim në 60 deri 70 për qind të prodhimeve, e përdorimi i saj është edhe në restorantet me ushqim të shpejtë. Është burim i mirë për fibra dhe proteina, por njerëzit gjithnjë e më shumë po e përjashtojnë nga menyja.

Vetëm kur ta hidhni në ushqimi sojën do ta kuptoni se më nuk do të hani ushqim të përpunuar. Edhe pse duket e lehtë për ta përjashtuar nga ushqimi, do ta vëreni se soja pothuajse është e pranishme nësecilin ushqim.

Soja është e pranishme edhe në ushqimin organic dhe natyral. Soja mundet të ndikojë si estrogjen që shkakton çrregullime hormonale, humbje në peshë, fryrje dhe mbajtje të lëngjeve në organizëm.

Nga ana tjetër, nutricistët edhe më tutje pohojnë se soja është e shëndetshme, duke thënë se njerëzit më të shëndetshëm në botë janë në Azi pasi e hanë shumë sojën.

(Kosova Sot Online)