Fara, të cilën sa më parë duhet ta shtoni në ushqim

  • E.K /
  • 04 December 2023 - 09:26
 Fara, të cilën sa më parë duhet ta shtoni në ushqim

Kuinoa, në bazë të zbulimit të fshehtësive të saj gjenetike mund të shndërrohet në një ushqim shumë të rëndësishëm për të ardhmen. Kuinoa përfundimisht, sipas ekspertëve, përdoret shumë pak. Sipas tyre, ajo ka vlerë të lartë ushqyese, nuk përmban luten, është e pasur me proteina, minerale dhe vitamina dhe, ajo që është më e rëndësishmja, ka ekuilibër të mirë të aminoacideve, që nuk është e zakonshme për drithërat.

SI TA PËRDORNI?

Kuinonë mund ta përdorni si oriz ose grurë. Mund ta gatuani si shujtë të veçantë, mund të shndërrohet në makarona, të jetë shtesë për në supë, ta konsumoni si lloj drithi.

(Kosova Sot Online)