Përse duhet t'i bëni masazh qafës me lëngun e qepës së kuqe

  • E.K /
  • 20 May 2024 - 12:38
Përse duhet t'i bëni masazh qafës me lëngun e qepës së kuqe

Disa mjekë nga hapësira të ndryshme globale kanë përgatitur një ilaç shumë interesant, e kjo recetë ka të bëjë me faktin se si të përdoret, e fjala është për qepën e kuqe. Sipas sugjerimeve të këtyre mjekëve, në fillim duhet ta preni qepën e kuqe dhe ta shtypni në mënyrë që prej saj të rrjedhë lëngu dhe me këtë lëng të fituar, me lëvizje të buta, t'i bëni masazh gjëndrave tiroide. Këtë ta aplikoni pak para gjumit, të shkoni me qafën e lyer me këtë lëng në gjumë.

Në këtë mënyrë, lëngu i shëndetshëm i qepës së kuqe do të veprojë në qetësi gjatë natës. Më pas, lëvoret e qepës i vendosini në çorapë dhe flini. Qepa e kuqe njihet edhe për faktin se e pastron lëkurën, vret bakteret dhe pastron gjakun. Në këtë mënyrë, më së miri i ndihmoni gjëndrave tiroide dhe funksionimit më të mirë të organizmit në përgjithësi.

(Kosova Sot Online)