11 fakte mbresëlënëse për xhenxhefilin

  • E.K /
  • 10 June 2024 - 12:45
11 fakte mbresëlënëse për xhenxhefilin

Kjo bimë me aromë të njohur, lufton shumë sëmundje të stomakut, parandalon kancerin e zorrës së trashë dhezbut dhimbjet menstruale
1. Ruan qarkullimin e rregullt të gjakut

2. Zbut mundimet që shfaqen gjatë udhëtimit 

3.Përmirëson absorbimin e përbërësve ushqyes

4. Parandalon gripin dhe ftohjet

5. Zbut problemet në stomak

6. Ndikon si parandalues në zhvillimin e kancerit të zorrës së trashë

7. Zbut dhimbjet dhe proceset infektuese

8. Qetëson dhimbjet që shfaqen gjatë infeksioneve respiratore

9. Përdoret në shërimin e kancerit të vezoreve

10. Forcon sistemin imun

11. Është aleat në mposhtjen e mundimeve të mëngjesit.

(Kosova Sot Online)