Hudhra ngadalëson plakjen dhe mbron trurin prej sëmundjeve

  • E.K /
  • 15 June 2024 - 13:18
Hudhra ngadalëson plakjen dhe mbron trurin prej sëmundjeve

Ndoshta mund të jetë efikase në vrasjen e vampirëve, por hudhra mund t'i mbajë gjallë njerëzit në shumë mënyra, e jo vetëm në një mënyrë, thonë hulumtuesit. Ata thonë se nutrientet që gjenden në hudhër ofrojnë mbrojtje për trurin, duke e mbrojtur atë prej plakjes dhe sëmundjeve. Madje, sipas tyre, hudhra posedon potencial të mjaftueshëm sa të parandalojë sëmundjet neurologjike të njohura si sëmundja e Alzheimer-it dhe e Parkinson-it. Hulumtuesit nga universiteti në Misuri kanë zbuluar një karbohidrate që është kyçe në këtë super ushqim.

'Hudhra është një nga ushqimet më të konsumuara të konsumit të gjerë', thotë Zezong Gu, profesor i patologjisë dhe lideri i studimit. 'Shumica e njerëzve e konsiderojnë atë si super-ushqim, pasi që squfuri në hudhër është një substancë, që lufton inflamacionet dhe njihet si një antioksidues i madh'. Shkencëtarët edhe më tutje janë duke zbuluar mënyra të ndryshme të dobive të hudhrës për organizmin e njeriut. Studimi i fundit ishte përqendruar në karbohidratin e hudhrës të njohur si "FruArg" dhe rolin e saj mbrojtës. Shkencëtarët kanë shikuar mundësitë që kjo substancë pos se do të përmirësojë, ka aftësinë edhe të kthimit të trurit në gjendjen e mëparshme, të shëndoshë.

(Kosova Sot Online)