Ja si t’i thyejmë disa zakone të këqija

  • A.P /
  • 18 June 2024 - 14:17
Ja si t’i thyejmë disa zakone të këqija

Ne të gjithë kemi zakone të këqija nga pirja e duhanit deri tek ngrënia e tepërt e sheqerit. Puna është se këto zakone janë të destinuara për t’u thyer, dhe shpesh ne jetojmë me to sepse është e përshtatshme.

Ne e largojmë fajin nga vetja duke këmbëngulur se gjithçka është për faj të faktorëve të jashtëm (stresi, për shembull), por problemi qëndron brenda nesh.

 

Si t’i thyejmë këto zakone të këqija? Mjafton të ndiqni 3 hapa

-Merrni përgjegjësi për gjërat në duart tuaja dhe mos fajësoni faktorët e jashtëm.

-Gjeni shkaktarin që nxit zakonin.”

-Bëni një plan për të luftuar, sa herë që do të dorëzoheni.

Më themelore, është hapi i parë. Është e rëndësishme të kuptojmë se ne jemi përgjegjës për veprimet tona dhe askush (dhe/ose asgjë) nuk është përgjegjës për zgjedhjet tona, të mira apo të këqija.

Ne na pëlqen të qëndrojmë në zonën tonë të rehatisë dhe të themi se sa të ndryshëm do të ishim nëse gjërat do të ishin ndryshe.

Puna është se në këtë mënyrë, ne thjesht ankohemi dhe lëndojmë veten. Vetëm kur të vendosim se jemi zotër të jetës sonë, do të marrim masa.


(Kosova Sot Online)