A e dini sa nxehtësi mund të durojë trupi i njeriut?

  • A.P /
  • 23 June 2024 - 09:34
A e dini sa nxehtësi mund të durojë trupi i njeriut?

Vdekjet nga nxehtësia janë bërë mjaft të zakonshme dhe ndërsa bota nxehet, mund të bëhen edhe më të zakoshme nëse nuk zhvillohet një plan për ditët e nxehta ekstreme, si lloji i sistemit paralajmërues që zakonisht vjen përpara një stuhie të madhe.

Nxehtësia mund të vrasë sepse trupat tanë janë të përbërë nga qeliza të mbështjella me membrana që, nëse nxehen mjaftueshëm, do të shkrihen. Ndërsa ne e mendojmë veten si kafshë me gjak të ngrohtë, biologët do të na quajnë homeotermikë – ne duhet të mbajmë një temperaturë thelbësore brenda një intervali të ngushtë rreth 98 F(36,6 gradë Celsius).

Vdekjet nga nxehtësia janë bërë mjaft të zakonshme dhe ndërsa bota nxehet, mund të bëhen edhe më të zakoshme nëse nuk zhvillohet një plan për ditët e nxehta ekstreme, si lloji i sistemit paralajmërues që zakonisht vjen përpara një stuhie të madhe.

Nxehtësia mund të vrasë sepse trupat tanë janë të përbërë nga qeliza të mbështjella me membrana që, nëse nxehen mjaftueshëm, do të shkrihen. Ndërsa ne e mendojmë veten si kafshë me gjak të ngrohtë, biologët do të na quajnë homeotermikë – ne duhet të mbajmë një temperaturë thelbësore brenda një intervali të ngushtë rreth 98 F(36,6 gradë Celsius).

(Kosova Sot Online)