Kupa e Botës për femra zgjerohet në 32 ekipe pjesëmarrëse

  • 04 gusht 2019 - 12:39
Kupa e Botës për femra zgjerohet në 32 ekipe pjesëmarrëse

Shtimi i 8 skuadrave të reja e sjell atë në përputhje me turneun për meshkuj, megjithëse ka plane për të rritur numrin e ekipeve të meshkujve në 48 deri në Kupën e Botës 2026.

Zgjerimi vjen pas “suksesit befasues” të Kampionatit Botëror të femrave të këtij viti në Francë, i cili shënoi shifra rekord duke parë shifra dhe një rritje të madhe të interesit në futbollin e femrave.

Procesi i ofertave fillon në 4 tetor me nëntë vende që pritet të paraqesin oferta përfshirë Australinë dhe potencialisht një ofertë të përbashkët midis Koresë së Veriut dhe Jugut.

FIFA po kërkon të vazhdojë vrullin e Kupës së Botës të këtij viti dhe të vazhdojë të rritet futbolli i femrave në nivel global.

Zgjerimi jo vetëm që do të lejojë që tetë ekipe të tjera të garojnë në turne, por gjithashtu do të thotë që më shumë ekipe janë në gjendje të provojnë dhe të kualifikohen në turne.

Kupa e Botës për femra është kulmi i profesionalizmit në lojën e gjinisë së bukur dhe zgjerimi i turneut është një hap pozitiv drejt zhvillimit të vazhdueshëm të lojës.

(Kosova Sot Online)