Momente tmerri në qiell të avionit me mbi 70 pasagjerë që merret nga stuhia (VIDEO) - TV - Kosova Sot
Momente tmerri në qiell të avionit me mbi 70 pasagjerë që merret nga stuhia (VIDEO)

Momente tmerri në qiell të avionit me mbi 70 pasagjerë që merret nga stuhia (VIDEO)

Ky është momenti i tmerrshëm kur një aeroplan pasagjerësh, goditet nga erëra mbi 120 km në orë teksa po tentonte të ulej në një aeroport në Amsterdam.

Regjistrimet dramatike tregojnë momentin kur aeroplani lëkundet nga stuhia e fortë deri në zbritje në pistën e Aeroportit Schipol.

Pavarësisht nga të bërtiturat e shumta, piloti arrin të mbajë nervat e tyre dhe të sjellë avionin në pistë në mënyrë të sigurt duke përdorur një teknikë të njohur si ‘ulje në anët e pasme’.

Uljet në anët e pasme mund të jenë të tmerrshme, por pilotët marrin trajnime të plota se si t’i kryejnë ato.

Në afrim, ata sjellin aeroplan anash për të mbajtur hundën e rreshtuar me pistën – kjo është një teknikë e njohur si një ulje “gaforre”.

Ndërsa nis përpjekja e uljes, stuhia thuajse rrotullon avionin.

Ndërsa i afrohet pistës, stuhia intensifikohet dhe pothuajse e nxjerr aeroplanin nga rruga e tij.

Aeroplani, i cili po fluturonte nga ishulli gjerman Sylt, mbante midis 70 dhe 78 pasagjerë.

 

(Kosova Sot)

19 orë e 39 minuta më parë
17/01/19