- TV - Kosova Sot
Prekëse! E quajnë përbindësh nënën me 6.000 tumorë. Derisa një ditë vajza e saj e… (Video)

Prekëse! E quajnë përbindësh nënën me 6.000 tumorë. Derisa një ditë vajza e saj e… (Video)

Ne të gjithë kemi diçka që nuk na pëlqen apo që na bën të turpërohemi dhe thjesht nuk ua tregojmë të tjerëve. Por kjo nuk ishte aq e lehtë për Libby Huffer.

Në moshën 5-vjeçare ajo u diagnostikua neurofibromatozën ose sëmundjen e Von Recklinghausen. Kjo është një sëmundje gjenetike që prek qelizat nervore dhe karakterizohet nga prania e tumoreve të mirë në lëkurë.

Këto tumore të vogla mbulonin plotësisht trupin e Libby-t nga koka deri te këmbët. Për më tepër, ajo vazhdimisht jetonte në dhimbje.

Ajo u tall dhe u tall për pamjen e saj dhe gjatë viteve të adoleshencën e fyenin me fjalë të tmerrshme si “përbindësh”.

Kur Libby mbeti shtatzënë me vajzën e saj, gjendja e saj u përkeqësua shumë për shkak të hormoneve. Në fund, ajo kishte rreth 6.000 tumore që mbulonin tërë trupin e saj dhe dhimbja ishte pothuajse e padurueshme.

Për të lehtësuar simptomat, asaj i duhej të përdorte trembëdhjetë lloje të ndryshme të ilaçeve. Vetëm përqafimi i vajzës së saj i shkaktonte dhimbje të pabesueshme.

Libby, për shkak të gjendjes së saj, nuk mund të qëndronte pa u vënë re. Ajo as që mund të shkonte në një dyqan pa e parë të tjerët me habi ose pa e pyetur se çfarë kishte ndodhur me fytyrën e saj.

Vetëbesimi i saj ishte aq i ulët sa ajo mori vendimin drastik që të mos dilte më kurrë nga shtëpia.

Në vitet në vijim, Libby-t iu desh t’i nënshtrohej 10 ndërhyrjeve për të hequr tumoret. Por kjo nuk solli ndonjë përmisërim, sepse ata u kthyen sërish shumë shpejt.

Libby, vitin e kaluar, vendosi të ndalonte fshehjen dhe më në fund të tregonte trupin e saj me shpresën e marrjes së ndihmës financiare. Dhe kështu ndodhi, gruaja arriti të mblidhte paratë e nevojshme për t’iu nënshtruar një terapie shumë të shtrenjtë, por me të cilën ajo arriti të përmirësonte qartë gjendjen e saj.

“Nuk mendoj se njerëzit më shohin ashtu si më parë. Po, fëmijët ndonjëherë e bëjnë atë përsëri. Por unë duhet të them se kam vënë re një ndryshim të madh “, thotë Libby në “The Sun” dhe vazhdon të thotë:

“Tani nuk kam kaq shumë tumore në fytyrën time dhe falë kësaj, vetëvlerësimi im është përmirësuar shumë pas operacionit”.

Në video mund të shihni transformimin e jashtëzakonshëm:

A nuk mendoni se Libby ishte me të vërtetë e guximshme që u paraqit në publik për ndihmë? Na lini një koment dhe mos harroni të ndani këtë transformim të pabesueshëm me miqtë tuaj.

(Kosova Sot)

52 minuta më parë
23/02/19